Plněné masopustní koblihy

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
25 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku a sůl dáme do mísy. Přidáme měkké máslo, cukr a žloutky. Droždí rozpustíme ve vlažném mléce. Z přísad vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryté ho necháme 1 hodinu vykynout.
  • 2
    Těsto důkladně propracujeme na pomoučeném vále. Vyválíme z něj 1 cm silný plát a rozdělíme ho na dva stejné díly. Na jedné polovině plátu vyznačíme kolečka o průměru asi 8 cm.
  • 3
    Doprostřed kolečka naneseme trochu marmelády a přiklopíme druhou polovinu plátu. Vypíchneme kolečka, přikryjeme je a necháme 30 minut vykynout. Smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.