Plněné masopustní koblihy
45 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 75gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůDroždí
- 30gramůMarmeláda meruňková
- 10gramůOlej olivový
- 15gramůCukr třtinový
- 200mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
25 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Mouku a sůl dáme do mísy. Přidáme měkké máslo, cukr a žloutky. Droždí rozpustíme ve vlažném mléce. Z přísad vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryté ho necháme 1 hodinu vykynout.
- 2Těsto důkladně propracujeme na pomoučeném vále. Vyválíme z něj 1 cm silný plát a rozdělíme ho na dva stejné díly. Na jedné polovině plátu vyznačíme kolečka o průměru asi 8 cm.
- 3Doprostřed kolečka naneseme trochu marmelády a přiklopíme druhou polovinu plátu. Vypíchneme kolečka, přikryjeme je a necháme 30 minut vykynout. Smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.