Plněné perníkové řezy

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
991 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
44 g
Sacharidy
141 g
Vláknina
4 g
Cukr
76 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V rendlíku přivedeme k varu med s cukrem, tukem a mletým hřebíčkem, skořicí a muškátovým květem. Když se směs začne vařit, odstavíme a necháme zchladnout.
  • 2
    Na válu smícháme prosátou mouku, kypřící prášek, citronovou a pomerančovou kůru, zchladlou medovou směs a vejce. Vypracujeme hladké těsto a ve fólii ho uložíme do druhého dne do chladničky.
  • 3
    Připravíme náplň smícháním vajec s cukrem a nastrouhanými ořechy.
  • 4
    Odleželé těsto rozdělíme na 2 poloviny, obě vyválíme na placku silnou asi 0,5 cm. Jednu placku vložíme do plechu s pečícím papírem, potřeme višňovou zavařeninou, a poté připravenou náplní. Na náplň položíme druhou placku, přitiskneme okraje, aby náplň nevytékala.
  • 5
    Těsto pečeme v předehřáté troubě. Prochladlé potřeme čokoládovou polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.