Plněné perníkové řezy
50 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 250gramůMed včelí
- 200gramůCukr krupice
- 80gramůOlej rostlinný
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 4kusyHřebíček
- 1špetkaMuškátový květ
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- Na náplň
- 2lžíceMarmeláda višňová
- 200gramůCukr krupice
- 250gramůOřechy vlašské
- 2kusyVejce slepičí
- Na polevu
- 150gramůČokoláda na vaření
- 50gramůTuk ztužený
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
991 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
44 g
Sacharidy
141 g
Vláknina
4 g
Cukr
76 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku přivedeme k varu med s cukrem, tukem a mletým hřebíčkem, skořicí a muškátovým květem. Když se směs začne vařit, odstavíme a necháme zchladnout.
- 2Na válu smícháme prosátou mouku, kypřící prášek, citronovou a pomerančovou kůru, zchladlou medovou směs a vejce. Vypracujeme hladké těsto a ve fólii ho uložíme do druhého dne do chladničky.
- 3Připravíme náplň smícháním vajec s cukrem a nastrouhanými ořechy.
- 4Odleželé těsto rozdělíme na 2 poloviny, obě vyválíme na placku silnou asi 0,5 cm. Jednu placku vložíme do plechu s pečícím papírem, potřeme višňovou zavařeninou, a poté připravenou náplní. Na náplň položíme druhou placku, přitiskneme okraje, aby náplň nevytékala.
- 5Těsto pečeme v předehřáté troubě. Prochladlé potřeme čokoládovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.