Plněné telecí srdce
55 min.
Ingredience
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůTuk
- 50gramůSlanina vepřová
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1kusCibule
- 4kusyJalovec
- 100gramůKlobása Dunajská
- 0,5lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůTelecí srdce
- 1šálekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
35 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
486 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nařízneme několikrát nahoře telecí srdce.
- 2Nakrájíme slaninu a klobásku, smícháme s citrónovou kůrou, solí, pepřem a jalovcem a touto směsí naplníme srdce. Kuchyňskou nití zašijeme kapsu.
- 3Rozehřejeme tuk a nakrájenou cibuli osmahneme, vložíme srdce, podlijeme malým množství vody a dusíme 30 minut pod pokličkou.
- 4Zaprášíme moukou, opražíme ji ve vydušené šťávě, přilijeme vodu a povaříme za stálého míchání.
- 5Ochutíme a zjemníme zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.