Plněné telecí srdce

55 min.
Evropa

Ingredience

    • 1špetkaCitronová kůra
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 50gramůTuk
    • 50gramůSlanina vepřová
    • 2lžíceZakysaná smetana
    • 1kusCibule
    • 4kusyJalovec
    • 100gramůKlobása Dunajská
    • 0,5lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
    • 500gramůTelecí srdce
    • 1šálekVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
35 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
486 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nařízneme několikrát nahoře telecí srdce.
  • 2
    Nakrájíme slaninu a klobásku, smícháme s citrónovou kůrou, solí, pepřem a jalovcem a touto směsí naplníme srdce. Kuchyňskou nití zašijeme kapsu.
  • 3
    Rozehřejeme tuk a nakrájenou cibuli osmahneme, vložíme srdce, podlijeme malým množství vody a dusíme 30 minut pod pokličkou.
  • 4
    Zaprášíme moukou, opražíme ji ve vydušené šťávě, přilijeme vodu a povaříme za stálého míchání.
  • 5
    Ochutíme a zjemníme zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.