Plněné telecí závitky

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 400gramůTelecí kýta
    • 1lžíceMáslo čerstvé
    • 3lžíceVíno bílé
    • 1šálekVývar z hovězích kostí
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 50gramůSlanina vepřová
    • 4kusySardelové řezy
    • 1špetkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
19 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
478 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu, cibuli a sardelové řezy drobně nasekáme a smícháme s citronovou kůrou.
  • 2
    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a okraje nařízneme. Maso potřeme připravenou nádivkou, srolujeme a svážeme nití. Povrch poprášíme moukou a závitky opečeme na rozehřátém másle. Mírně je podléváme vývarem a dusíme doměkka.
  • 3
    Ke konci dušení přilijeme víno a krátce povaříme.
  • 4
    Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.