Plněné telecí závitky
60 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůTelecí kýta
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceVíno bílé
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 1špetkaCitronová kůra
- 50gramůSlanina vepřová
- 4kusySardelové řezy
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
19 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
478 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Slaninu, cibuli a sardelové řezy drobně nasekáme a smícháme s citronovou kůrou.
- 2Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a okraje nařízneme. Maso potřeme připravenou nádivkou, srolujeme a svážeme nití. Povrch poprášíme moukou a závitky opečeme na rozehřátém másle. Mírně je podléváme vývarem a dusíme doměkka.
- 3Ke konci dušení přilijeme víno a krátce povaříme.
- 4Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.