Plněné vepřové roládky červenou řepou
70 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 200gramůČervená řepa
- 150gramůŠunka parmská
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceOcet malinový
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžíceMed včelí
- 1,5litryVoda pitná
- Zálivka
- 2decilitryOlej olivový extra panenský
- 200gramůČervená řepa
- 1lžičkaOcet ze šampaňského - Balsamic
- 1lžičkaCukr krupice
- 1,5lžíceVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
16 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu vaříme v hrnci s osolenou vodou přibližně 30 minut, podle velikostí řepy, scedíme, necháme vychladnout, nastrouháme na silnějším struhadle do misky, přidáme nasekanou chilli papričku, ocet, med, kmín, vše dobře promícháme a necháme odpočinout.
- 2Maso nakrájíme na plátky, řízky, přes fólii naklepeme, na každý plátek položíme plátek šunky, na šunku připravenou řepu, stočíme do rolády, konce spojíme párátkem a vkládáme do hrnce s vařící vodou, povaříme přibližně 30 minut. Měkké vyndáme z vody, naskládáme na pekáč, vložíme do horké trouby a necháme 10 minut zapéct. Vyndáme z trouby a porcujeme na talíře, kde je zaléváme zálivkou.
- 3Zálivka: uvařených 200 g červené řepy nakrájíme na kostky, vložíme do mísy, přisypeme cukr, přilijeme olej, ocet, trochu vody a mixérem rozmixujeme na hladkou omáčku připomínající hmotu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.