Plněné vepřové roládky červenou řepou

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
16 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou řepu vaříme v hrnci s osolenou vodou přibližně 30 minut, podle velikostí řepy, scedíme, necháme vychladnout, nastrouháme na silnějším struhadle do misky, přidáme nasekanou chilli papričku, ocet, med, kmín, vše dobře promícháme a necháme odpočinout.
  • 2
    Maso nakrájíme na plátky, řízky, přes fólii naklepeme, na každý plátek položíme plátek šunky, na šunku připravenou řepu, stočíme do rolády, konce spojíme párátkem a vkládáme do hrnce s vařící vodou, povaříme přibližně 30 minut. Měkké vyndáme z vody, naskládáme na pekáč, vložíme do horké trouby a necháme 10 minut zapéct. Vyndáme z trouby a porcujeme na talíře, kde je zaléváme zálivkou.
  • 3
    Zálivka: uvařených 200 g červené řepy nakrájíme na kostky, vložíme do mísy, přisypeme cukr, přilijeme olej, ocet, trochu vody a mixérem rozmixujeme na hladkou omáčku připomínající hmotu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.