Plněný pita chléb
20 min.
Ingredience
- 10mililitrůOlej olivový
- 40gramůCibulka jarní
- 5gramůSůl
- 500gramůKrůtí maso
- 2lžičkyKari pasta
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 1lžíceVoda pitná
- 200gramůSalát hlávkový
- 200gramůJogurt bílý
- 4plátkyChléb Pita
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
9 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Krůtí maso nakrájíme na nudličky. Na pánvičce rozpálíme olej a doměkka na něm osmažíme maso. Potom přimícháme kari pastu, povaříme a přidáme citrónovou šťávu, nakrájenou jarní cibulku a vodu. Vaříme, dokud se nevyvaří téměř všechna tekutina. Občas zamícháme.
- 2Pita chléb rozkrojíme napůl a do kapsy dáme salát a pak osmažené maso. Zapečeme 5 minut v předehřáté troubě. Završíme lžící jogurtu. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 4. 11. 2015
Uživatel uvařil tento recept
Pita chléb prohřeji na suché pánvi cca na půl až jednu minutu, poté již nemusím dávat do trouby. Lze přidat i proužky papriky, nebo plátky rajčete. Skvělé na rychlý oběd, nebo večeři.