Plody moře po paštunsku
30 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyZázvor mletý
- 2lžičkyKoriandr mletý
- 2lžičkyKmín mletý
- 0,5lžičkaKardamom
- 0,25lžičkaChilli koření mleté
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 5lžicVoda pitná
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 500gramůKrevety tygří - loupané
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 1kusChilli paprička
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
12 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do misky dáme zázvor, rozetřený česnek, kmín, koriandr, mleté chilli koření, kardamom, rajčatový protlak, 4 lžíce vody a 2 lžíce koriandru. Vše promícháme. Přidáme krevety a necháme marinovat 120 minut.
- 2We woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a do zlatohněda ji osmahneme, přidáme krevety, marinádu a nakrájené chilli papričky a 5 minut smažíme, poté osolíme a smažíme dalších 5 minut.
- 3Ihned podáváme ozdobené pokrájenou natí koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.