Plody moře se zeleninou
24 min.
Ingredience
- 120gramůMrkev kořen
- 150gramůŘedkev Takuan
- 150gramůCuketa
- 150gramůMušle svatojakubské
- 400gramůSépie
- 4gramySůl
- 15mililitrůOcet rýžový
- 15mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
- 500mililitrůVoda pitná
- 60gramůKoriandr čerstvý
- 30gramůWasabi pasta
- 4kusyÚstřice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
5 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku nalijeme vodu, ocet, mirin, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme mušle a povaříme dvě minuty. Sépie nakrájíme na plátky a přidáme do kastrůlku. Povaříme další dvě minuty a odstavíme. Scedíme, mušle, které se neotevřely, vyhodíme.
- 2Mrkev, cuketu a ředkev nastrouháme nahrubo, rozdělíme do misek, přiložíme mušle, sépie, rozlomené ústřice, posypeme posekanými lístky koriandru a podáváme s pastou wasabi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.