Plzeňský rozpek

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme mléko, přidáme 60 gramů změklého másla a vejce. Přisypeme smíchané oba druhy mouky. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu dáme med.
  • 2
    Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 3
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání těsto zkontrolujeme a pokud je příliš husté, přilijeme mléko. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.
  • 4
    Pracovní plochu posypeme moukou a z těsta vyválíme dvě velké placky, které přeneseme na vymazaný pečicí plech. Necháme je chvíli pod čistou utěrkou kynout a pak pečeme v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů přibližně 25 až 30 minut, dokud nejsou křupavé a nemají zlatavou barvu. Během pečení je jednou obrátíme.
  • 5
    Rozpeky po upečení potřeme z obou stran rozpuštěným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.