Pochoutka z čerstvého tuňáka
13 min.
Ingredience
- 4lžíceRozmarýn čerstvý
- 400gramůTuňák obecný
- 3špetkyPepř bílý
- 2kusyCitrony
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaSůl mořská
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
17 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Vápník
104 mg
Postup přípravy
- 12 citróny chemicky neošetřené omyjeme, z jednoho vymačkáme šťávu, druhý rozkrájíme na čtvrtky. Omyté steaky z čerstvého tuňáka osušíme, pokapeme z obou stran citrónovou šťávou (1.5 lžíce) a necháme je v 15 minut odležet. Pak filety osušíme papírovou utěrkou, osolíme je, posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem a obalíme je v hladké mouce.
- 2V litinové pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm zprudka filety orestujeme dozlatova z každé strany po 1 -1.5 minutě - podle výšky steaku. Během restování přihodíme k masu 2-4 snítky (4 lžíce) omytého rozmarýnu.
- 3Tuňákové steaky dáme na talíře, ozdobíme pokrájeným citrónem a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.