Pochoutka z čerstvého tuňáka

13 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
17 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Vápník
104 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    2 citróny chemicky neošetřené omyjeme, z jednoho vymačkáme šťávu, druhý rozkrájíme na čtvrtky. Omyté steaky z čerstvého tuňáka osušíme, pokapeme z obou stran citrónovou šťávou (1.5 lžíce) a necháme je v 15 minut odležet. Pak filety osušíme papírovou utěrkou, osolíme je, posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem a obalíme je v hladké mouce.
  • 2
    V litinové pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm zprudka filety orestujeme dozlatova z každé strany po 1 -1.5 minutě - podle výšky steaku. Během restování přihodíme k masu 2-4 snítky (4 lžíce) omytého rozmarýnu.
  • 3
    Tuňákové steaky dáme na talíře, ozdobíme pokrájeným citrónem a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.