Pochoutka z jahod se šampaňským

55 min.
Evropa

Ingredience

    • 100gramůPiškoty cukrářské
    • 125gramůSušenky Amaretti
    • 150mililitrůSherry brandy
    • 1450gramůJahody zahradní
    • 75gramůMandle
    • 45gramůPudinkový prášek - vanilkový
    • 500mililitrůMléko polotučné
    • 375mililitrůVíno šumivé (sekt)
    • 1kilogramCukr krupice
    • 450mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 50gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
854 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
149 g
Vláknina
4 g
Cukr
117 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme 1 kg jahod, 250 ml šampaňského a zahříváme dokud se jehody nerozvaří. Poté přisypeme 1 kg cukru a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přecedíme přes cedník do sklenic, které pak uzavřeme a dáme do lednice. Do skleněné mísy rozložíme piškoty a sušenky a pokapeme je sherry. Do menšího hrnce dáme 250 ml jahodového želé rozehřát a polijeme jím piškoty a sušenky. Mezitím si nasucho opražíme nasekané mandle a klasicky uvaříme vanilkový pudink. Na piškoty rozložíme zbytek jahod, posypeme 1/2 opražených mandlí a přelijeme studeným vanilkovým pudinkem. Vyšleháme šlehačku s moučkovým cukrem a opatrně do ní vmícháme šampaňské. Šlehačku dáme jako poslední vrstvu na vanilkový pudink a posypeme zbylými mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.