Podmáslový chleba z celozrnné mouky
75 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSoda jedlá
- 300mililitrůMléko - podmáslí
- 140gramůMouka pšeničná celozrnná
- 285gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
9 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
5 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si vymazaný plech a troubu předehřejeme na 200°C.
- 2Do mísy prosejeme obě mouky se sodou a solí. Poté vmícháme vlažné podmáslí, na kousky pokrájené změklé máslo a na pomoučeném vále vypracujeme hutné těsto.
- 3Z něj uděláme kouli, přeneseme ji na plech a vytvarujeme bochník. Na něm uděláme nožem kříž, posypeme lžící mouky a pečeme zhruba 50 min. Chleba přeneseme na mřížku, aby úplně vychladl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.