Podmáslový chleba z celozrnné mouky

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
9 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
5 g
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si vymazaný plech a troubu předehřejeme na 200°C.
  • 2
    Do mísy prosejeme obě mouky se sodou a solí. Poté vmícháme vlažné podmáslí, na kousky pokrájené změklé máslo a na pomoučeném vále vypracujeme hutné těsto.
  • 3
    Z něj uděláme kouli, přeneseme ji na plech a vytvarujeme bochník. Na něm uděláme nožem kříž, posypeme lžící mouky a pečeme zhruba 50 min. Chleba přeneseme na mřížku, aby úplně vychladl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.