Podvodnice
40 min.
Ingredience
- 10dekagramůCukr moučkový
- 30dekagramůTuk
- 1špetkaCukr krupice
- 2dekagramyDroždí
- 1špetkaSůl
- 3lžíceMléko polotučné
- 40dekagramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
31 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do prosáté mouky rozdrobíme tuk, doprostřed rozdrobíme droždí, přidáme sůl a cukr a necháme vzejít kvásek.
- 2Vypracujem těsto, ze kterého uděláme kouli. Ponoříme ji do hrnce s vodou a necháme přes noc kynout.
- 3Druhý den těsto vysušíme a vyválíme.
- 4Z těsta tvarujeme cukroví, které dáme upéct a poté je obalíme v cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.