Podvodnice

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 10dekagramůCukr moučkový
    • 30dekagramůTuk
    • 1špetkaCukr krupice
    • 2dekagramyDroždí
    • 1špetkaSůl
    • 3lžíceMléko polotučné
    • 40dekagramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
31 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do prosáté mouky rozdrobíme tuk, doprostřed rozdrobíme droždí, přidáme sůl a cukr a necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Vypracujem těsto, ze kterého uděláme kouli. Ponoříme ji do hrnce s vodou a necháme přes noc kynout.
  • 3
    Druhý den těsto vysušíme a vyválíme.
  • 4
    Z těsta tvarujeme cukroví, které dáme upéct a poté je obalíme v cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.