Podzimní koláč s nektarinkami

60 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
848 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
60 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
59 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko dáme vařit s rozpůleným vanilkovým luskem.
  • 2
    1 žloutek vyšleháme v bělavou pěnu společně s moučkovým cukrem, přimícháme 10g maizeny a opatrně přimícháme do vařícího se mléka.
  • 3
    Krém pečlivě mícháme, dáváme pozor, aby se dno nepřipálilo, odstavíme těsně před varem a necháme vychladnout.
  • 4
    125g změklého másla vyšleháme s mandlovým práškem, 125g cukru, 1 žloutkem a zbytkem maizeny. Ke vzniklé směsi vmícháme postupně připravený krém.
  • 5
    Koláčovou formu vytřeme máslem, vysypeme moučkovým cukrem a přendáme do ní vyválené těsto.
  • 6
    Těsto potřeme krémem, poklademe na plátky pokrájenými nektarinkami, posypeme nasekanými oříšky a cukrem.
  • 7
    Pečeme při 210°C 35 minut, před vyklopením necháme vystydnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.