Podzimní koláč s nektarinkami
60 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 70gramůCukr moučkový
- 1kusVanilkový lusk
- 140gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr krupice
- 200gramůTažené těsto
- 150gramůOřechy lískové
- 20gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 150gramůNektarinka
- 125gramůMouka mandlová
- 100mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
848 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
60 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
59 g
Postup přípravy
- 1Mléko dáme vařit s rozpůleným vanilkovým luskem.
- 21 žloutek vyšleháme v bělavou pěnu společně s moučkovým cukrem, přimícháme 10g maizeny a opatrně přimícháme do vařícího se mléka.
- 3Krém pečlivě mícháme, dáváme pozor, aby se dno nepřipálilo, odstavíme těsně před varem a necháme vychladnout.
- 4125g změklého másla vyšleháme s mandlovým práškem, 125g cukru, 1 žloutkem a zbytkem maizeny. Ke vzniklé směsi vmícháme postupně připravený krém.
- 5Koláčovou formu vytřeme máslem, vysypeme moučkovým cukrem a přendáme do ní vyválené těsto.
- 6Těsto potřeme krémem, poklademe na plátky pokrájenými nektarinkami, posypeme nasekanými oříšky a cukrem.
- 7Pečeme při 210°C 35 minut, před vyklopením necháme vystydnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.