Pohanka s vepřovým masem a zeleninou
40 min.
Ingredience
- 150gramůPohanka
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 5stroužkůČesnek
- 3kusyRajčata
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 100gramůVepřové maso pečené
- 2lžičkyVegeta
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pohanku spaříme vroucí vodou, propláchneme studenou vodou a vsypeme na cibulku zpěněnou v kastrole na oleji. Zalijeme dvojnásobným množstvím vývaru, okořeníme a přidáme nadrobno nakrájený česnek. Omytá rajčata nakrájíme na plátky, očištěné papriky nakrájíme na nudličky. Spolu s nakrájeným vařeným nebo pečeným masem přidáme k pohance. Zamícháme a pod pokličkou zvolna dusíme asi 20 minut. Při podáváním posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.