Pohanka s vepřovým masem a zeleninou

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 150gramůPohanka
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 1kusCibule
    • 5stroužkůČesnek
    • 3kusyRajčata
    • 1kusPaprikové lusky čerstvé
    • 100gramůVepřové maso pečené
    • 2lžičkyVegeta
    • 300mililitrůHovězí vývar základní
    • 50gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pohanku spaříme vroucí vodou, propláchneme studenou vodou a vsypeme na cibulku zpěněnou v kastrole na oleji. Zalijeme dvojnásobným množstvím vývaru, okořeníme a přidáme nadrobno nakrájený česnek. Omytá rajčata nakrájíme na plátky, očištěné papriky nakrájíme na nudličky. Spolu s nakrájeným vařeným nebo pečeným masem přidáme k pohance. Zamícháme a pod pokličkou zvolna dusíme asi 20 minut. Při podáváním posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.