Pohanková kaše s cibulí a žampiony
35 min.
Ingredience
- 500gramůPohanka
- 1250mililitrůMléko polotučné
- 8gramůSůl
- 120gramůCibule
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
24 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme mléko, osolíme a přivedeme k varu. Pohanku propláchneme horkou vodou a přidáme do mléka. Za občasného míchání povaříme asi 20 minut. Pohanka by se měla téměř rozpadat a s mlékem tvořit kašovitou hmotu.
- 2Cibuli očistíme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, žampiony pokrájíme na plátky, máme-li menší, můžeme je jen rozpůlit.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, žampiony, orestujeme dorůžova a odstavíme.
- 4Kaši upravíme na talíře a přelijeme máslem s cibulí a houbami. Podle chuti přisolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.