Pohanková kaše s masem a zeleninou
100 min.
Ingredience
- 250gramůPohanka
- 2,5litryVoda pitná
- 350gramůVepřová kýta
- 1kusPaprika mletá sladká
- 2gramySůl
- 2lžíceVegeta
- 2lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
20 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Namočenou a propranou pohanku zalijeme vroucí vodou a necháme na teplém místě stát asi 15 minut, aby kaše došla.
- 2Maso, cibuli a papriku nakrájíme na malé kousky a orestujeme na oleji. Orestovanou zeleninu s masem osolíme, zalijeme asi litrem vody a dusíme do doby, než je maso měkké. Když maso změkne, směs ochutíme kořením Vegetou, solí a sójovou omáčkou Tamari.
- 3Přimícháme připravenou pohankovou kaši a na závěr přimícháme sterilovaný hrášek. Pohankovou kaši s masem promícháme a podáváme teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.