Pohanková kaše s mlékem

25 min.

Ingredience

    • 500gramůPohanka
    • 600mililitrůMléko plnotučné
    • 1000mililitrůVoda pitná
    • 5gramůSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
10 g
Sacharidy
92 g
Vápník
174 g
Železo
930 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pohanku spaříme horkou vodou, důkladně propláchneme studenou vodou, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, přivedeme k varu a povaříme 20 minut.
  • 2
    Pohanku scedíme, necháme okapat a rozdělíme do hlubokých talířů. Každou porci zalijeme horkým mlékem a podáváme jako hlavní chod.
  • 3
    Chceme-li kaši podávat studenou, necháme pohanku vychladnout a zalijeme ji studeným mlékem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.