Pohanková kaše s mlékem
25 min.
Ingredience
- 500gramůPohanka
- 600mililitrůMléko plnotučné
- 1000mililitrůVoda pitná
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
10 g
Sacharidy
92 g
Vápník
174 g
Železo
930 mg
Postup přípravy
- 1Pohanku spaříme horkou vodou, důkladně propláchneme studenou vodou, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, přivedeme k varu a povaříme 20 minut.
- 2Pohanku scedíme, necháme okapat a rozdělíme do hlubokých talířů. Každou porci zalijeme horkým mlékem a podáváme jako hlavní chod.
- 3Chceme-li kaši podávat studenou, necháme pohanku vychladnout a zalijeme ji studeným mlékem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.