Pohanková kaše se slaninou - černidlo
33 min.
Ingredience
- 250gramůPohanka
- 6decilitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 60gramůŠpek
- 60gramůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
23 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
425 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Pohanku promyjeme pod tekoucí vodou, dáme ji do hrnce, zalijeme 5.5 dl vody, přidáme sůl, očištěnou 1 celou cibuli s hnědou slupkou a pomalu dusíme přibližně 20-25 minut. Pokud by bylo potřeba, během dušení vodu můžeme dolít, přibližně 0.5 dl.
- 2Mezitím pokrájíme špek a anglickou slaninu na kostičky. Očistíme ještě jednu cibuli a pokrájíme ji nadrobno.
- 3V pánvi rozpustíme špek, přidáme anglickou slaninu s cibulí a osmažíme je dozlatova.
- 4Z pohankové kaše vyjmeme uvařenou cibuli, podle chuti dosolíme, rozdělíme na talíře, polijeme slaninou s cibulí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.