Pohanková kaše se sušenými švestkami
45 min.
Ingredience
- 375gramůPohanka
- 1,5litryMléko plnotučné
- 0,5lžičkaSůl
- 200gramůŠvestky
- 50gramůHrozinky
- 5lžicMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr práškový s vanilkovou příchutí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
823 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
38 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Pohanku důkladně promyjeme a dáme ji do 1.5 litru mléka vařit. Do mléka přidáme sůl a pomalu vaříme 20 minut.
- 2Do uvařené kaše přimícháme omyté sušené švestky bez pecek a hrozinky. Vše dáme do zapékací mísy, kterou jsme si vymazali máslem. Kaši se švestkami pečeme při 200°C dozlatova přibližně 15-20 minut.
- 3Upečenou kaši polijeme rozpuštěným máslem (2-3 lžíce), posypeme práškovým cukrem s vanilkou, nakrájíme porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.