Pohanková kaše se sušenými švestkami

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
823 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
38 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pohanku důkladně promyjeme a dáme ji do 1.5 litru mléka vařit. Do mléka přidáme sůl a pomalu vaříme 20 minut.
  • 2
    Do uvařené kaše přimícháme omyté sušené švestky bez pecek a hrozinky. Vše dáme do zapékací mísy, kterou jsme si vymazali máslem. Kaši se švestkami pečeme při 200°C dozlatova přibližně 15-20 minut.
  • 3
    Upečenou kaši polijeme rozpuštěným máslem (2-3 lžíce), posypeme práškovým cukrem s vanilkou, nakrájíme porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.