Pohanková kaše se sýrem

45 min.

Ingredience

    • 2,5decilitryVoda pitná
    • 2lžičkySůl
    • 4kusyCibulka jarní
    • 150gramůPórek
    • 200gramůAnglická slanina
    • 1,5lžíceSádlo vepřové škvařené
    • 150gramůSýr Eidam cihla 45%
    • 250gramůPohanka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
40 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pohanku dobře promyjeme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme sůl a vaříme doměkka přibližně 25 minut.
  • 2
    Jarní zelenou cibulku a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. V pánvi si rozpálíme sádlo, přidáme slaninu s cibulkou a pórkem, promícháme a osmažíme dozlatova. Tvrdý sýr nastrouháme.
  • 3
    Pohankovou kaši dáme na talíře. Posypeme sýrem, na každou porci dáme 2 lžíce osmažené cibulky s pórkem, slaninou i omastkem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.