Pohanková kaše se sýrem
45 min.
Ingredience
- 2,5decilitryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 4kusyCibulka jarní
- 150gramůPórek
- 200gramůAnglická slanina
- 1,5lžíceSádlo vepřové škvařené
- 150gramůSýr Eidam cihla 45%
- 250gramůPohanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
40 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pohanku dobře promyjeme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme sůl a vaříme doměkka přibližně 25 minut.
- 2Jarní zelenou cibulku a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. V pánvi si rozpálíme sádlo, přidáme slaninu s cibulkou a pórkem, promícháme a osmažíme dozlatova. Tvrdý sýr nastrouháme.
- 3Pohankovou kaši dáme na talíře. Posypeme sýrem, na každou porci dáme 2 lžíce osmažené cibulky s pórkem, slaninou i omastkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.