Pohanková kaše v kokosovém mléce s roznkami
40 min.
Ingredience
- 100mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůMléko kokosové
- 1hrstHrozinky
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMed včelí
- 1špetkaSůl
- 50gramůMouka pohanková
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1002 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
71 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
2 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve namočíme pohankovou krupici do studené vody nejméně na 30 minut. Lépe je namočit ji přes noc. Je potom krémová.
- 2Do kastrolu nalijeme mléko, osolíme špetkou soli, vmícháme připravenou krupičku a přivedeme na mírném ohni k varu. Stále mícháme! Vaříme asi 2 minuty. Pokud by kaše zhoustla moc, přidáme mléko nebo vodu. Nakonec přidáme do kaše omyté rozinky a 1 minutu ještě povaříme.
- 3Nalijeme ji na talíř a můžeme dochutit rozpuštěným máslem a medem.
- 4Do kaše můžeme dle chuti dodat strouhaný kokos, instantní kakao, čokoládu, skořici, ovoce, oříšky či zakysanou smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.