Pohanková kaše v kokosovém mléce s roznkami

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1002 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
71 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
2 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve namočíme pohankovou krupici do studené vody nejméně na 30 minut. Lépe je namočit ji přes noc. Je potom krémová.
  • 2
    Do kastrolu nalijeme mléko, osolíme špetkou soli, vmícháme připravenou krupičku a přivedeme na mírném ohni k varu. Stále mícháme! Vaříme asi 2 minuty. Pokud by kaše zhoustla moc, přidáme mléko nebo vodu. Nakonec přidáme do kaše omyté rozinky a 1 minutu ještě povaříme.
  • 3
    Nalijeme ji na talíř a můžeme dochutit rozpuštěným máslem a medem.
  • 4
    Do kaše můžeme dle chuti dodat strouhaný kokos, instantní kakao, čokoládu, skořici, ovoce, oříšky či zakysanou smetanu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.