Pohankové lívanečky s jablky
30 min.
Ingredience
- 3kusyJablka
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 500gramůMouka pohanková
- 3decilitryMinerální voda perlivá
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 2lžičkySkořice mletá
- 4lžíceMed včelí
- 1kusCukr skořicový
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
976 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
40 g
Sacharidy
139 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.
- 2Do mísy nasypeme pohankovou mouku, přilijeme perlivou vodu, přidáme vejce, špetku soli, jablka, skořici, vše promícháme a necháme několik minut odpočinout.
- 3V pánvi rozpálíme olej. Těsto nabereme malou naběračkou, nalijeme na rozpálenou pánev a pohybem pánve trochu těsto rozlijeme. Smažíme malé lívanečky z obou stran dozlatova.
- 4Upečené lívanečky potřeme tekutým medem, ozdobíme kopečkem šlehačky, kterou posypeme skořicovým cukrem, a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.