Pohankové placky

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
102 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pohanku si předem uvaříme. Nasypeme do hrnce, přilijeme vodu a přivedeme k varu. Osolíme, přidáme kmín a 1 lžíci sušené kořenové zeleniny. Vaříme 15 minut. Hrnec odstavíme a necháme dojít asi 30 minut. Scedíme a necháme chladnout.
  • 2
    Pohanku vyklopíme na pomoučený vál a pohankovou mouku s pohankou zpracujeme na tuhé těsto. Vyválíme delší knedlík, který nožem nakrájíme na stejné plátky. Každý plátek dlaní zmáčkneme na placičku a klademe na vymazaný plech.
  • 3
    Pečeme v předehřáté troubě při středních teplotách asi 30 minut. V polovině doby pečení placky obrátíme.
  • 4
    Podáváme vychladlé jako přílohu k zeleninovým salátům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.