Pohankové placky
85 min.
Ingredience
- 150gramůPohanka
- 2lžičkyZelenina kořenová
- 500mililitrůVoda pitná
- 80gramůMouka pohanková
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
102 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 mg
Postup přípravy
- 1Pohanku si předem uvaříme. Nasypeme do hrnce, přilijeme vodu a přivedeme k varu. Osolíme, přidáme kmín a 1 lžíci sušené kořenové zeleniny. Vaříme 15 minut. Hrnec odstavíme a necháme dojít asi 30 minut. Scedíme a necháme chladnout.
- 2Pohanku vyklopíme na pomoučený vál a pohankovou mouku s pohankou zpracujeme na tuhé těsto. Vyválíme delší knedlík, který nožem nakrájíme na stejné plátky. Každý plátek dlaní zmáčkneme na placičku a klademe na vymazaný plech.
- 3Pečeme v předehřáté troubě při středních teplotách asi 30 minut. V polovině doby pečení placky obrátíme.
- 4Podáváme vychladlé jako přílohu k zeleninovým salátům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.