Pohankové škubánky
55 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pohanková
- 0,5lžíceSůl
- 1,5litryVoda pitná
- 100gramůAnglická slanina
- 1litrMléko plnotučné
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
935 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
47 g
Sacharidy
106 g
Vápník
290 g
Železo
2 g
Postup přípravy
- 1Pohankovou mouku dáme do osolené vody a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a "knedlík", který se během vaření vytvoří, otočíme a pomalu vaříme dalších 15 minut. V zapékací míse si rozehřejeme sádlo, opatrně knedlík vyjmeme děrovanými vařečkami a vložíme jej na rozpálené sádlo. Vidličkami pohankový knedlík roztrháme a škubánky dáme do trouby, rozehřáté na 220 °C. Pečeme přibližně 10 minut, jen než se vypaří přebytečná voda.
- 2Mezitím si vysmažíme dozlatova slaninu, pokrájenou na malé kostičky. Pohankové škubánky promícháme se škvarky ze slaniny a podáváme s mlékem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.