Pohankové škubánky

55 min.

Ingredience

    • 500gramůMouka pohanková
    • 0,5lžíceSůl
    • 1,5litryVoda pitná
    • 100gramůAnglická slanina
    • 1litrMléko plnotučné
    • 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
935 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
47 g
Sacharidy
106 g
Vápník
290 g
Železo
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pohankovou mouku dáme do osolené vody a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a "knedlík", který se během vaření vytvoří, otočíme a pomalu vaříme dalších 15 minut. V zapékací míse si rozehřejeme sádlo, opatrně knedlík vyjmeme děrovanými vařečkami a vložíme jej na rozpálené sádlo. Vidličkami pohankový knedlík roztrháme a škubánky dáme do trouby, rozehřáté na 220 °C. Pečeme přibližně 10 minut, jen než se vypaří přebytečná voda.
  • 2
    Mezitím si vysmažíme dozlatova slaninu, pokrájenou na malé kostičky. Pohankové škubánky promícháme se škvarky ze slaniny a podáváme s mlékem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.