Pohankové vdolečky s vařenými vejci

35 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
25

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
102 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
373 mg
Cukr
745 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme hladkou a pohankovou mouku, promícháme je. Uprostřed utvoříme důlek, přidáme cukr a nalijeme do něj žloutky ušlehané s teplým mlékem a sušenými droždím. Vytvoříme hladké těsto, mísu zakryjeme a těsto necháme asi 30 minut odpočívat.
  • 2
    Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Necháme dalších 15 minut odpočívat.
  • 3
    Na pánvi rozpustíme máslo a pomocí naběračky tvoříme na pánvi malé vdolečky. Vdolečky z obou stran opékáme a pak je pokládáme na připravený tác.
  • 4
    Vejce uvaříme natvrdo a pokrájíme je na plátky. Na každý vdoleček položíme 2 plátky vajíčka a posypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou. Poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 7. 5. 2017
Pohankové vdolečky s vařenými vejci
Skvělé a zdravé 😋