Pohankové vdolečky s vařenými vejci
35 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMouka pohanková
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCukr krupice
- 1,5lžičkyDroždí sušené
- 200mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 4kusyVejce slepičí
- 3kusyCibulka jarní
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
25Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
102 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
373 mg
Cukr
745 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme hladkou a pohankovou mouku, promícháme je. Uprostřed utvoříme důlek, přidáme cukr a nalijeme do něj žloutky ušlehané s teplým mlékem a sušenými droždím. Vytvoříme hladké těsto, mísu zakryjeme a těsto necháme asi 30 minut odpočívat.
- 2Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Necháme dalších 15 minut odpočívat.
- 3Na pánvi rozpustíme máslo a pomocí naběračky tvoříme na pánvi malé vdolečky. Vdolečky z obou stran opékáme a pak je pokládáme na připravený tác.
- 4Vejce uvaříme natvrdo a pokrájíme je na plátky. Na každý vdoleček položíme 2 plátky vajíčka a posypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou. Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 7. 5. 2017
Pohankové vdolečky s vařenými vejci
Skvělé a zdravé 😋