Pohankový chlebíček
60 min.
Ingredience
- 30gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3decilitryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůMouka pohanková
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
842 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
15 g
Sacharidy
152 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pohankovou mouku spaříme vařící osolenou vodou, rozmícháme a necháme částečně vychladnout.
- 2Z droždí, lžičky cukru, lžíce mouky a trochy vlažné vody připravíme kvásek. Vlažnou pohankovou směs rozmícháme s pšeničnou moukou, kváskem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme hladké těsto a necháme je vykynout na teplém místě.
- 3Těsto vložíme do pekáče vymazaného máslem a necháme znovu vykynout. Potom těsto potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.