Pohankový chlebíček

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
842 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
15 g
Sacharidy
152 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pohankovou mouku spaříme vařící osolenou vodou, rozmícháme a necháme částečně vychladnout.
  • 2
    Z droždí, lžičky cukru, lžíce mouky a trochy vlažné vody připravíme kvásek. Vlažnou pohankovou směs rozmícháme s pšeničnou moukou, kváskem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme hladké těsto a necháme je vykynout na teplém místě.
  • 3
    Těsto vložíme do pekáče vymazaného máslem a necháme znovu vykynout. Potom těsto potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.