Pohár s tvarohovým krémem a jablky
30 min.
Ingredience
- 250gramůTvaroh jemný
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 5lžicCukr moučkový
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceCukr krupice
- 1decilitrVoda pitná
- 1kusCitrony
- 4kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
5 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
5 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh ušleháme se žloutkem, smetanou, polovinou moučkového cukru a citronovou šťávou.
- 2Z bílků ušleháme sníh a zašleháme do něj zbylý cukr. Sníh vmícháme do tvarohu.
- 3Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na díly. Vložíme je i se oloupanými slupkami do kastrolu, podlijeme vodou a povaříme. Slupky odstraníme, k jablkům přidáme cukr a ještě povaříme, až se odpaří voda.
- 4Do pohárů vrstvíme krém, vychladlá jablka a opět krém. Zdobíme dílky jablek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.