Polenta se sladkou gorgonzolou

55 min.
Itálie

Ingredience

    • 400gramůPolenta
    • 1500mililitrůVoda pitná
    • 1lžíceSůl
    • 200gramůGorgonzola sladká
    • 100mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
4 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
6 g
Vápník
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do 1,5l vroucí vody vsypeme lžíci soli a postupně, za stálého míchání, přisypáváme polentu. Kaši mícháme a vaříme 30-40 minut (pokud nemáme instantní polentu - její příprava je kratší.)
  • 2
    Když se polenta začne odlepovat od stěn kastrolu, můžeme postupně přidávat sladkou gorgonzolu nakrájenou na malé kostičky. Po troškách přiléváme mléko, stále mícháme. Kaši vaříme ještě 5-7 minut.
  • 3
    Když se sýr zcela rozpustí, je pokrm hotový.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.