Polenta se sýrem fontina
45 min.
Ingredience
- 150gramůSýr Fontina
- 1250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPepř bílý
- 250gramůKukuřičná krupice T 600
- 100mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
36 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
707 mg
Postup přípravy
- 1Nahrubo nastrouhaný sýr promícháme s mlékem a necháme 25 minut stát.
- 2Vývar přivedeme k varu, vmícháme do něj kukuřičnou krupici a vaříme za občasného promíchání, při velmi nízké teplotě asi 2 minuty. Necháme zpola zakryté, kaše může vystříknout.
- 3Ve vodní lázni rozpustíme máslo, přidáme sýrovou směs a necháme ji rozpustit. Žloutky rozšleháme a vmícháme je do sýrové směsi, ale již nevaříme. Dobře opepříme.
- 4Polentu dáme na čtyři talíře, uprostřed uděláme důlek a do něj dáme sýrovou omáčku. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.