Polenta se sýrem fontina

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
36 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
707 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nahrubo nastrouhaný sýr promícháme s mlékem a necháme 25 minut stát.
  • 2
    Vývar přivedeme k varu, vmícháme do něj kukuřičnou krupici a vaříme za občasného promíchání, při velmi nízké teplotě asi 2 minuty. Necháme zpola zakryté, kaše může vystříknout.
  • 3
    Ve vodní lázni rozpustíme máslo, přidáme sýrovou směs a necháme ji rozpustit. Žloutky rozšleháme a vmícháme je do sýrové směsi, ale již nevaříme. Dobře opepříme.
  • 4
    Polentu dáme na čtyři talíře, uprostřed uděláme důlek a do něj dáme sýrovou omáčku. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.