Polenta z krupice
30 min.
Ingredience
- 80gramůKrupice dětská
- 1špetkaSůl
- 1kusCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 40gramůSlanina vepřová
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
425 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Slaninu drobně nakrájíme, sklovitě vyškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a společně mírně osmahneme.
- 2Potom přilijeme mléko, osolíme a za stálého míchání přisypeme krupici. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Do hotové kaše zamícháme ušlehaná vejce a mícháme, až kaše zhoustne. Lžící namočenou v tuku vykrajujeme noky.
- 3Podáváme k leču nebo k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.