Polenta z kukuřičné krupice

55 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
72 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vroucí osolené vody nasypeme opatrně kukuřičnou krupici, dobře rozmícháme a na velmi mírném ohni vaříme za občasného promíchání 20 minut. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Z polenty vytvarujeme kolečka, která smažíme na rozehřátém másle dozlatova. Rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným sýrem.
  • 2
    Podáváme jako přílohu k pečenému masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.