Polenta z kukuřičné krupice
55 min.
Ingredience
- 2000mililitrůVoda pitná
- 20gramůSůl
- 600gramůKukuřičná krupice T 600
- 160gramůSýr Gruyére
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
72 mg
Postup přípravy
- 1Do vroucí osolené vody nasypeme opatrně kukuřičnou krupici, dobře rozmícháme a na velmi mírném ohni vaříme za občasného promíchání 20 minut. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Z polenty vytvarujeme kolečka, která smažíme na rozehřátém másle dozlatova. Rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným sýrem.
- 2Podáváme jako přílohu k pečenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.