Polentové noky

40 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
28 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Vápník
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvedeme do varu 3/4 l vody s 20 g másla. Za stálého míchání vsypeme polentu a vše dusíme asi 20 minut - nepřestáváme míchat, dokud se kaše neodlepuje od okraje kastrolu. Necháme pod pokličkou táhnout ještě 10 minut.
  • 2
    Z kaše vykrajujeme lžící noky a klademe je do zapékací mísy. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem, polijeme 100g másla a ihned podáváme.
  • 3
    Vhodnou přílohou je salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.