Polentové noky
40 min.
Ingredience
- 250gramůPolenta
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2lžíceSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
28 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Vápník
6 g
Postup přípravy
- 1Uvedeme do varu 3/4 l vody s 20 g másla. Za stálého míchání vsypeme polentu a vše dusíme asi 20 minut - nepřestáváme míchat, dokud se kaše neodlepuje od okraje kastrolu. Necháme pod pokličkou táhnout ještě 10 minut.
- 2Z kaše vykrajujeme lžící noky a klademe je do zapékací mísy. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem, polijeme 100g másla a ihned podáváme.
- 3Vhodnou přílohou je salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.