Polentový chléb
40 min.
Ingredience
- 150gramůPolenta
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaCukr třtinový
- 45gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 0,25litrPodmáslí kysané 1%
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu rozpálíme na 200C. Smícháme polentu, mouku, cukr, sůl a kypřicí prášek. Hranatou formu vymažeme máslem, zbytek necháme rozpustit.
- 2Vejce s podmáslím ušleháme do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, směs mouky a zlehka promícháme. Těsto vlijeme do formy a pečeme cca 30min. Poté nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.