Polévka Ardenaise
90 min.
Ingredience
- 1kusŠtěrbák zahradní
- 1kusPórek
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyCukr krupice
- 70gramůMáslo čerstvé
- 750mililitrůMléko plnotučné
- 750mililitrůVoda pitná
- 2kusyŽemle tuková
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Štěrbák nejdříve vypereme, potom 3 minuty povaříme ve vodě se lžičkou cukru a lžičkou soli. Scedíme, necháme trochu vychladnout a rozkrájíme na jemné nudličky.
- 2Pórek očistíme, dobře umyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka, která vložíme do hrnce s rozehřátou polovinou másla, přidáme štěrbák a na mírném ohni vše lehce osmahneme.
- 3Zalijeme vodou a mlékem, půl na půl, přidáme lžičku soli a lžičku cukru a na mírném ohni vaříme 1 hodinu.
- 4Na kostičky nakrájené žemle opečeme na druhé polovině másla, přidáme do hotové polévky a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.