Polévka citronová
25 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaSůl
- 2kusyCitrony
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVývar drůbeží
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,13litrZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z másla, mouky a polévky připravíme světlou jíšku.
- 2Nastrouháme kůru z citronů a spolu se šťávou z citronů ji zamícháme do polévky. Vaříme 10-15 minut, odstavíme z ohně a do polévky přidáme sůl a špetku muškátu.
- 3Nakonec polévku zahustíme vejcem rozkvedlaným s kyselou smetanou a už ji nevaříme.
- 4Podáváme ihned s opečeným chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.