Polévka citronová

25 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z másla, mouky a polévky připravíme světlou jíšku.
  • 2
    Nastrouháme kůru z citronů a spolu se šťávou z citronů ji zamícháme do polévky. Vaříme 10-15 minut, odstavíme z ohně a do polévky přidáme sůl a špetku muškátu.
  • 3
    Nakonec polévku zahustíme vejcem rozkvedlaným s kyselou smetanou a už ji nevaříme.
  • 4
    Podáváme ihned s opečeným chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.