Polévka citrónová se skořici

40 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
9 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Umyté citróny nastrouháme do hrnce, posypeme vanilkovým cukrem, přidáme z citrónu vymačkanou šťávu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Polévku podle vlastní chuti dochutíme solí, cukrem a skořicí a také podle sebe přilijeme citrónový sirup. Vše zamícháme, chvilku povaříme, polévku přecedíme přes síto, vrátíme zpátky do hrnce a na sporák.
  • 2
    Do studené vody vsypeme bramborovou moučku, vidličkou rozšleháme, za stálého míchání pomalu vléváme do polévky, kterou znovu přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku. Žloutky rozkvedláme a pomalu pomocí míchání je vmícháme do polévky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.