Polévka citrónová se skořici
40 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 500gramůCitrony
- 100gramůCukr krupice
- 1decilitrSirup citronový
- 20gramůCukr vanilka
- 50gramůBramborová kaše sušená
- 3kusyVejce slepičí
- 20gramůSkořice mletá
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
9 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Umyté citróny nastrouháme do hrnce, posypeme vanilkovým cukrem, přidáme z citrónu vymačkanou šťávu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Polévku podle vlastní chuti dochutíme solí, cukrem a skořicí a také podle sebe přilijeme citrónový sirup. Vše zamícháme, chvilku povaříme, polévku přecedíme přes síto, vrátíme zpátky do hrnce a na sporák.
- 2Do studené vody vsypeme bramborovou moučku, vidličkou rozšleháme, za stálého míchání pomalu vléváme do polévky, kterou znovu přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku. Žloutky rozkvedláme a pomalu pomocí míchání je vmícháme do polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.