Polévka Estérel

150 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
533 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebrané bílé fazole dáme do misky a zalijeme studenou vodou.
  • 2
    Dýni oloupeme, překrojíme, odstraníme jádra a dužinu nakrájíme na kostičky o hraně 1,5 cm.
  • 3
    Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci zpěníme máslo, na kterém nakrájenou cibuli lehce osmahneme a zalijeme vývarem. Z fazolí slijeme vodu, ve které se máčely, dobře je propláchneme a spolu s kostičkami dýně přidáme do polévky. Osolíme, přivedeme k varu, pak stáhneme plamen a na mírném ohni vaříme 2 hodiny.
  • 4
    Do polévky zavaříme nudle, krátce povaříme a zjemníme smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.