Polévka Estérel
150 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůFazole bílé
- 1litrVoda pitná
- 40gramůMáslo čerstvé
- 300gramůDýně
- 1,5litryVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 100gramůNudle domácí
- 125mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
533 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Přebrané bílé fazole dáme do misky a zalijeme studenou vodou.
- 2Dýni oloupeme, překrojíme, odstraníme jádra a dužinu nakrájíme na kostičky o hraně 1,5 cm.
- 3Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci zpěníme máslo, na kterém nakrájenou cibuli lehce osmahneme a zalijeme vývarem. Z fazolí slijeme vodu, ve které se máčely, dobře je propláchneme a spolu s kostičkami dýně přidáme do polévky. Osolíme, přivedeme k varu, pak stáhneme plamen a na mírném ohni vaříme 2 hodiny.
- 4Do polévky zavaříme nudle, krátce povaříme a zjemníme smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.