Polévka fazolová
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceHusí sádlo
- 1lžičkaSůl
- 250gramůVepřová uzená plec
- 150gramůFazole bílé
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
11 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Den předem si fazole přebereme, omyjeme a přes noc namočíme do studené vody. Druhý den dáme fazole v téže vodě uvařit do měkka a přidáme k nim uzené maso. Uvařené maso si vyndáme a necháme na teplém místě.
- 2Z cibule a mouky si uděláme na sádle jíšku, zalijeme ji vodou, řádně rozmícháme, povaříme a poté ji přilijeme k fazolím. Dle potřeby si polévku přisolíme.
- 3Na závěr do polévky přisypeme nakrájené uzené maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.