Polévka Hartovnica

20 min.
Slovensko

Ingredience

    • 40gramůSlanina vepřová
    • 1lžičkaSůl
    • 1litrMléko polotučné
    • 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
315 mg
Vápník
301 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Osolenou vodu uvedeme do varu, vsypeme mouku a šleháme. Z mouky se mohou utvořit jemné hrudky.
  • 2
    Nakonec polévku doplníme mlékem a povaříme.
  • 3
    Před podáním do polévky vlijeme rozpálenou slaninu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.