Polévka hráškový krém

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 66,6gramůTuk
    • 0,3gramPepř černý mletý
    • 400gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
    • 13,3gramůPolévkové koření
    • 1600mililitrůVoda pitná
    • 300mililitrůMléko polotučné
    • 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji postupně zalijeme vlažnou vodou a uvedeme do varu. Přidáme pepř a za občasného prošlehání zvolna vaříme nejméně 20 minut.
  • 2
    Potom přidáme umletý nebo prolisovaný hrášek, přilijeme mléko a znovu krátce povaříme.
  • 3
    Nakonec polévku procedíme hustým cedníkem, dochutíme polévkovým kořením a důkladně povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.