Polévka invalidů
50 min.
Ingredience
- 250gramůKuřecí prsa
- 650mililitrůMléko plnotučné
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 150mililitrůVíno červené
- 250mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
16 g
Sacharidy
10 g
Cukr
401 mg
Vápník
188 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa makrájíme na větší kousky, vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Vaříme 30 minut. Prsa vyjmeme, vložíme do misky, přilijeme 250 ml mléka a rozmixujeme. Do jiného hrnce nalijeme 400 ml mléka a přivedeme k varu. Přidáme kuřecí kaši a dobře promícháme. Ochutíme solí. Povaříme 1 minutu a odstavíme. Do horké polévky vmícháme víno Frontignan a rozšlehané žloutky. Chceme-li polévku řidší, použijeme k ředění vývar, ve kterém jsme vařili prsa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.