Polévka kmínová
25 min.
Ingredience
- 50gramůTuk
- 1lžičkaKmín celý
- 1špetkaSůl
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,25litryVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
499 mg
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1Na tuku za stálého míchání opražíme mouku dohněda. Zalijeme ji vývarem a dobře zamícháme. Přidáme kmín, osolíme, opepříme a na mírném ohni 15-20 minut vaříme.
- 2Pokud chceme připravit zapraženou polévku, vynecháme kmín.
- 3Kmínovou polévku podáváme s topinkami z černého chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.