Polévka kroupová
40 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1litrVývar zeleninový
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 4lžíceKrupky trhané
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaMuškátový květ
- 1kusCitrony
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
67 mg
Postup přípravy
- 1Oprané krupky uvaříme s trochou másla a poté je rozmixujeme s polovinou vývaru.
- 2Promixované krupky zcedíme do zbylého vývaru, dle chuti přisolíme a přivedeme k varu.
- 3Smetanu s rozkvedlanými žloutky vlijeme do polévky a polévku odstavíme a posypeme troškou muškátového květu.
- 4Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách, kdy každou porci ozdobíme dílkem citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.