Polévka kroupová

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
67 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oprané krupky uvaříme s trochou másla a poté je rozmixujeme s polovinou vývaru.
  • 2
    Promixované krupky zcedíme do zbylého vývaru, dle chuti přisolíme a přivedeme k varu.
  • 3
    Smetanu s rozkvedlanými žloutky vlijeme do polévky a polévku odstavíme a posypeme troškou muškátového květu.
  • 4
    Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách, kdy každou porci ozdobíme dílkem citrónu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.