Polévka květáková

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou poté po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.
  • 2
    Poté přidáme květák rozebraný na růžičky, trošku kmínu a necháme uvařit do měkka.
  • 3
    Polévku osolíme, chvilku povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.
  • 4
    Na závěr posypeme polévku petrželovou natí a špetkou muškátového květu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.