Polévka Normande
130 min.
Ingredience
- 200gramůHříbky čerstvé
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusPórek
- 1lžičkaSůl
- 1,5litryVývar z hovězích kostí
- 125mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 40gramůMáslo čerstvé
- 150gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hřiby očistíme a nakrájíme na plátky, zelené fazolové lusky překrájíme na půlky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
- 2Pórek očistíme, dobře umyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na tenké plátky, které vložíme do hrnce s rozehřátým máslem, přidáme mrkev a na mírném ohni vše lehce osmahneme.
- 3Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme připravené nakrájené hříbky a fazolové lusky, přivedeme k varu, pak plamen stáhneme, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme jednu a půl hodiny.
- 4Zjemníme smetanou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.