Polévka nudlová

55 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
17 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
19 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na tenké plátky nakrájíme maso. Vymačkáme veškerou vodu z hub a odřízneme tvrdší části nožiček. Kloboučky spolu se špenátem, jarní cibulkou, bambusovými výhonky a zelím nakrájíme na tenké plátky. Maso, ostatní přísady a cibulku uchováme v samostatných nádobách.
  • 2
    Dle návodu uvaříme v hrnci s osolenou vodou nudle. Poté je scedíme a opláchneme ve studené vodě. Dáme je do mísy.
  • 3
    Dáme si vařit vývar. Vařícím vývarem přelijeme nudle a mísu udržujeme v teple.
  • 4
    Rozehřejem si na pánvi olej, přidáme cibuli, maso a minutu vaříme za stálého míchání. Přidáme houby, špenát, zelí a bambusové výhonky. Vaříme za stálého míchání minutu, přidáme sójovou omáčku, sůl, cukr, suché sherry a sezamový olej. Promícháme.
  • 5
    Vzniklou směsí (dresinkem) přelijeme nudle a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.