Polévka nudlová
55 min.
Ingredience
- 230gramůKuřecí prsa
- 4kusyShiitake houby
- 115gramůBambusové výhonky
- 115gramůŠpenát listový čerstvý
- 2kusyCibulka jarní
- 340gramůNudle vaječné
- 2,5hrnkyVývar zeleninový
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaCukr třtinový
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 2lžičkySherry brandy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
17 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
19 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na tenké plátky nakrájíme maso. Vymačkáme veškerou vodu z hub a odřízneme tvrdší části nožiček. Kloboučky spolu se špenátem, jarní cibulkou, bambusovými výhonky a zelím nakrájíme na tenké plátky. Maso, ostatní přísady a cibulku uchováme v samostatných nádobách.
- 2Dle návodu uvaříme v hrnci s osolenou vodou nudle. Poté je scedíme a opláchneme ve studené vodě. Dáme je do mísy.
- 3Dáme si vařit vývar. Vařícím vývarem přelijeme nudle a mísu udržujeme v teple.
- 4Rozehřejem si na pánvi olej, přidáme cibuli, maso a minutu vaříme za stálého míchání. Přidáme houby, špenát, zelí a bambusové výhonky. Vaříme za stálého míchání minutu, přidáme sójovou omáčku, sůl, cukr, suché sherry a sezamový olej. Promícháme.
- 5Vzniklou směsí (dresinkem) přelijeme nudle a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.