Polévka oštiepková
20 min.
Ingredience
- 160gramůSýr Oštiepok
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
- 120gramůCibule
- 8gramůSůl
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 160gramůChléb pšeničný (bílý)
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
33 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, starší chléb na kostičky, oštiepok nastrouháme.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli a osmažíme dozlatova. Zalijeme vývarem, osolíme a povaříme. V pánvi na másle orestujeme chléb a odstavíme.
- 3Do hlubokých talířu nasypeme kostičky chleba, strouhaný oštíepok a přidáme po jednom žloutku. Zalijeme horkou polévkou a ihned podáváme.
- 4Každý strávník si polévku promíchá sám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.