Polévka ravioli alla parmigiana
90 min.
Ingredience
- 100gramůSýr Parmezán
- 1kusCibule
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 450gramůMouka z prosa
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 1,5lžičkyOcet vinný
- 25gramůSlanina vepřová
- 25gramůMrkev kořen
- 15gramůCeler bulvový
- 15gramůPórek
- 1špetkaTymián čerstvý
- 15gramůFenykl obecný
- 1kusBobkový list
- 100gramůChléb pšeničný (bílý)
- 3kusyVejce slepičí
- 2,75litryVývar telecí
- 1špetkaSůl
- 1lžíceVíno madeira
- 75mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
35 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si základní těsto – k prosné mouce přidáme špetku soli, uděláme kopeček s prohlubní uprostřed a přidáme 1 vejce a 50 ml olivového oleje. Směs dobře promícháme a zpracováváme 10 minut, aby bylo těsto dobře prohnětené. Necháme 25 minut odležet a poté válečkem rozválíme dotenka.
- 2Připravíme si španělskou omáčku – rozehřejeme v pánvi máslo, přidáme pšeničnou mouku a za neustálého míchání uděláme jíšku. Přidáme rajčatový protlak a vmícháme horký telecí vývar (1/4 l), vinný ocet a madeiru. Povaříme 2 minuty. V jiné pánvi rozehřejeme olej, přidáme slaninu, mrkev, celer, cibuli, pórek, tymián, fenykl a bobkový list a vše smažíme, dokud nebude zelenina měkká. Zeleninu vyndáme a necháme okapat. Přidáme zeleninu do omáčky a necháme dusit, až se asi třetina tekutiny odpaří.
- 3Z těsta rozválíme dvě placky a necháme odpočívat pod navlhčenou utěrkou.
- 4Připravíme si náplň – do mísy dáme 3/4 nastrouhaného parmezánu, chlebové kůrky, španělskou omáčku, vajíčka a muškátový oříšek a vše promícháme. Na jednu placku těsta pokládáme po lžíci náplně. Přikryjeme druhou plackou těsta, pak obě spojené placky rozkrájíme na čtverce, přeložíme a na okraji zmáčkneme.
- 5Ve velkém hrnci přivedeme k varu telecí vývar. Přidáme do hrnce ravioli a 15 minut vaříme.
- 6Přemístíme polévku a ravioli do ohřátých misek, posypeme parmezánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.