Polévka Réjane
40 min.
Ingredience
- 1litrVývar drůbeží
- 120gramůPórek
- 200gramůBrambory
- 250gramůKuřecí maso vařené
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 200gramůVeka
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
780 mg
Postup přípravy
- 1Pórek nakrájíme nadrobno, brambory na kostičky. Vařená kuřecí prsa vložíme do misky, přilijeme mléko a rozmixujeme na kaši. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme pórek a krátce orestujeme. Přidáme brambory, promícháme a zalijeme drůbežím vývarem. Vaříme 15 minut. Stáhneme z ohně, přimícháme kaši z prsíček a vmícháme ještě 2 lžíce másla. Do polévkové mísy vložíme na dno plátky bílé veky a zalijeme polévkou. Veku můžeme podávat zvlášť, ale potom ji opečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.